מסלול ופרוייקט סיום

מסלול ופרויקט סיום

בשליש האחרון של שנתם האחרונה של הבוגרים בנווה צאלים, כשהפרידה כבר הופכת מוחשית ונוכחת, הם מוזמנים לקחת חלק בתהליך של שחזור וסיכום שנותיהם בנווה צאלים. תהליך זה מכונה מסלול סיום.

מסלול הסיום

במסגרת מסלול הסיום הבוגרים חוזרים אל רגעיהם הראשונים בנווה צאלים: הקולות, הריחות והמראות שהם זוכרים מיום הקליטה, האנשים שליוו אותם בהתחלה, החדר הראשון והשותפים שאיתם גרו במהלך השנים. הם נזכרים במרכזים ובפעילויות שבהם לקחו חלק, בחברים שעשו איתם את הדרך ובמנחים השונים שליוו אותם. הם בודקים איזו צידה הם לוקחים איתם להמשך, ואילו זיכרונות הם רוצים להשאיר מאחור. תהליך השחזור והסיכום נעשה גם באופן אישי וגם באופן קבוצתי. בקבוצה כל אחד משתף בזיכרונותיו ובחוויותיו, והקבוצה נרתמת לעזור ולהיזכר ברגעים שחלקו יחד.

פרויקט הסיום

במקביל למסלול הסיום יש בוגרים שבוחרים לעשות פרויקט סיום. הרעיון הוא לבחור מרכז למידה או פעילות שהיו המשמעותיים ביותר עבור המסיימים ולהשאיר בהם עקבות, חותם, דבר מה שיישאר כעדות לכך שהיו במקום ופעלו בו. לדוגמה, בוגר שמרכז המוזיקה היה משמעותי עבורו, יכול להקליט שיר שיישאר במרכז אחריו או לבנות ספסל לכניסה של המרכז שעליו יוכלו לשבת ילדים ולנגן; בוגרת שמרכז החי היה חשוב עבורה, תכין אלבום הקשור בבעל חיים מיוחד שטיפלה או תבנה לו בית או תשתול שיח ורדים בכניסה למרכז. הפרויקט יכול להיות רחב היקף או קטן, אך המשמעות היא השארת עקבותיי אחרי לכתי במרחב של נווה צאלים ועל פס הזמן שלו.